Ajatuksia kaudelle 2019

Otsikoin postauksen ensin ”Tavoitteet vuodelle 2019”, mutta en ole vielä täysin suunnitellut tätä vuotta ja tämä kevät voi vielä muuttaa suunnitelmia minun työtilanteen puolelta. Enkä ole vielä sen tarkemmin puhunut valmentajan kanssa että mitä tehdään, mutta tässä vähän omia ajatuksiani.

Päätavoitteeni on tietenkin HIHS, mutta tämä vain Akron kanssa. On suuri todennäköisyys ettei HIHSiin asti päästä, joten en jätä tavoitteita sen varaan. Haluan olla tyytyväinen kauteen, vaikka HIHS jäisikin välistä.

Aloitetaan porukan nuorimmaisesta, eli Dukesta. Ori siirtyi nyt 2 vuotiaaksi ja on ehkä vähän ikäisiään jäljessä. Mitä olen seurannut Facebookin ”varsat 2017”, niin Duke on tosi jäljessä. Tosin sen kanssa on tarkoituksellisesti edetty hitaasti, se on moneen muuhun varsaan verrattuna ihan eri paria taka- ja etupään kanssa. Kasvaa siis vielä vauhdilla ja liika touhuaminen voisi saada sen vain jumiin ja kipeäksi. Talvella aloitetaan hiljaksilteen ajo- ja juoksutustreenit, kesällä se toivottavasti pääsee orilaitumelle ja syksyllä jatketaan pidempiä ajolenkkejä. Toki olisi myös hienoa päästä kaikkiin mahdollisiin näyttelyihin, mutta saa nähdä miten paljon minulla on kesällä töitä että miten kerkiää. Ainakin muutamiin olisi pakko päästä, jotta Duke saisi taas kulkea trailerilla ja näkemään muitakin hevosia kuin vain omaa laumaansa.

Jos jatketaan ikäjärjestyksessä, niin Mauno on seuraavana. Tämä kaveri on saanut elellä nyt todella kevyesti viime vuoden, omien kiireideni vuoksi. Mauno on vieläpä sellainen veijari, etten halua sinne selkään ketä tahansa. Meillä oli syksyllä ajatuksena matkaratsastuskisat, mutta ne tosiaan myös jäivät. Nyt siis kohti tämän vuoden syksyä ja uutta yritystä päästä joku aloittelijoiden matka hyväksytysti läpi. Ei toki mahdotonta että suoritettaisiin eka kilpailu jo kesällä ja syksyllä toinen. Ihan mennään sen mukaan miltä Mauno tuntuu. Sykemittari auttaisi tämän seurannassa, mutta ne pahukset on niin kalliita että täytyy kattoa repiikö jostain siihen rahat. Maunolla ei ole täksi kaudeksi muita tavoitteita, en kyllä sano mahdottomaksi ettei voitaisi parit estekisat käydä.

Akro on tällä hetkellä porukan tärkein ja sen kanssa tavoitteet on tuolla HIHSissä. Keväällä olisi ajatuksena käydä harjoituskisoissa ja 1-tason kisoissa, hakemassa yhteistä tatsia tekemiseen. Välietappeina HIHSiin olisi Kisaviikko ja Ypäjän semifinaalit. Kutkuttaisi mennä Hevosopiston kenttäleirille ruunan kanssa, mutta sen hintaa nostaa hevosen ja ratsastajan majoitukset. Nämä hoituisi minulla ihan kotona, joten tyhmää mennä niistä maksamaan. Ja jos mietittäisiin että kisattaisiin Akron kanssa kenttää, niin aloitettaisiin kilpailut Hevosopistolla. Siksipä kenttäleiri siellä olisi fiksuinta. Jos ei päädytä leirille, niin käydään kesällä säännöllisesti maastoesteillä omin nokkinemme valmentajan kanssa. Jos estekisat ja nuo maastoesteet tuntuu sujuvan, niin miksei startattaisi sitä kenttää syksyllä.

Haluaisin pitää Rexin varahevosena HIHSiin, mutta lompakko says no. Rahat eikä aika riitä siihen että valmentautuisi niin tavoitteellisesti molemmilla, joten Akro on valintani sinne. Rex on kuitenkin ihana hyppyhevonen ja mielelläni käyn senkin kanssa niin monissa estekinkereissä kuin on vain mahdollisuus ja mihin resurssit riittää. Rex on myös täysin erilainen hypätä kuin Akro ja uskon että opin sen kanssa myös juttuja, jotka auttavat Akron kanssa. Rexin kanssa ei siis ole järrin suuria tavoitteita. Uskon että vuokraaja voisi haluta sen kanssa käydä koulukisoissa, joten todennäköisesti voisin mennä samaan syssyyn luokkia sen kanssa. Tavoite voisi olla että saan tänä kautena meidän parhaimmat pisteet HeBstä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *