post

Suunnitelmat HIHSiä varten

Minä itse

Seuraava kausi alkaa omalta kohdaltani sillä, että ostan kilpailuissa sallitun kypärän! Itse tipuin pari kertaa niin pahasti vanhalla kypärälläni, etten sitä enää suostunut päähäni laittamaan. Nyt olen siis useamman kuukauden mennyt varakypärälläni, joka ei ole muistaakseni ottanut yhtään osumaa, mutta ei ole VG1. Ei siis sallittu kisoissa. Kypärän ohella täytyy hoitaa alkuvuoden lompakon tyhjentäjä, eli SRL, joka imee seura- ja kilpailumaksut. Kaiken lisäksi vielä ennen huhtikuuta täytyy saada maksettua AT-osallistumisoikeus, jotta saa sen halvimmalla hinnalla.

Traileri

Ennen ensimmäisiin kilpailuun lähtöä täytyy tarkistaa kuljetuskaluston kunto, mm. renkaat ja valot sekä vakuutus ja katsastus. Tarkoitus olisi myös maalata traileri ja hankkia jonkinlaiset tarrat kylkeen, mutta en vielä tiedä oikein että mitä.. Esimerkiksi hevosen nimi olisi kiva, mutta hevoset voivat aina vaihtua. Sen sijaan oma nimi olisi varma valinta. Minulla on myös keskustelut kesken parin firman kanssa yhteistyöstä, joten sekin tietenkin vaikuttaa että tuleeko firmojen logoja tms.

Ruokinta

Ruokinnasta sen verran että tällä hetkellä odotamme heinäanalyysin tuloksia, jotta pääsen niiden pohjalta laskemaan ruokinnat tarpeen vaatiessa uusiksi. Meillä kävi hyvä tuuri, että vaikka emme omalta heinäntoimittajalta saaneet pyöröjä tänä vuonna, meidän anoppilan heinäsedällä oli myös meille Ypäjälle heinät. Se eroavaisuus että nämä on pikkupaaleja (pyöröön verrattuna kalliimpia), eli vapaa heinä ei tule kysymykseen hintaeron vuoksi. Heinää on kuitenkin yhtä paljon kuin aikaisempinakin vuosina, eli pihistellä ei tarvitse. Meillä on lisäksi olkikuivitus, joka antaa hevosille tekemistä ja vatsan täytettä. Olkihan ei sisällä juuri mitään ravintoaineita, eli ei tarvitse siltikään pelätä että vetävät itselleen kaviokuumeen tms. Olki ei ehkä toimi hevosilla jotka syövät karsinansa tyhjäksi yössä, mutta meillä ei sitä huomattavasti katoa yön aikana, eli syöminen on aika pientä loppupeleissä.

Tämä nyt ei liity mitenkään edes AMthen, mutta kun tämä tuli nyt kirjoitettua.. 😀

Terveys

Viimeistään huhtikuussa olisi viimeistään Akron rokotus. Osalla hevosista olisi rokotetarve kuitenkin jo alkuvuodesta, joten todennäköisesti piikitämme kaikki samalla kertaa niin ei tarvitse eläinlääkärin rampata. Samaan syssyyn saa raspata ainakin Akron ja Maunon, Duken hampaat katsotaankin tämän vuoden aikana. Samoihin aikoihin otetaan aina keväisin matonäytteet hevosilta ja niiden pohjilta madotukset. Vuosi sitten oli vain yhdellä hevosista matoja, mielenkiintoista nähdä onko tänä vuonna.

Hieroja käy meillä n. kuukauden välein, jos ei ole mitään isompia jumeja kellään. Hieronnan jälkeen meillä on yleensä hevoset 1-2pv kevyemmällä, joten yritän varmaan saada hieroja tulemaan ennen rokotuksia ja saavat sitten olla kevyemmällä vähän pidempään.

Mauno Opiston keskiviikkokisoissa 2,5 vuotta sitten

Kilpailut

Alustavasti olen miettinyt ensi vuoden kisakalenteria niin että pyrkisin käymään kaikki ne Hevosopiston keskiviikkokisat (este), jollon en ole töissä. Niitä kerkeää olemaan neljät ennen kuin siirtyvät taas kesätauolle. Eli tammi-huhtikuussa, jokaisena kuukautena yhdet kisat. Jos Penina innostuu, ehkä käydään myös koulukisoja tuuppailemassa niin että hän menee yhden luokan ja ite toisen. Tuskin kuitenkaan vaivaudun yksin menemään ”vain” harkkakisoihin. Jostain syystä Opiston estekisat on 1-tason, mutta koulukisat on harjoitukset.

Saatan nuolaista ennen kuin tipahtaa eikä seuraavan vuoden Amateur Tourin sääntöjä ole vielä edes julkaistu, mutta toivon että näistä keskiviikkokisoista saisin edes kaksi 0vp -rataa (AT vaati vuonna 2018 4x 0vp -rataa). Jos pääsisinkin osallistumaan kaikkiin neljiin kisoihin, on liian optimistista ajatella että saisin heti vuoden alkuun 4 puhdasta rataa, vaikka eipä se minua haittaa vaikka tuliskin!

Kipan kisakalenteri ammottaa vielä tyhjyyttä, mutta alkuvuosi otetaan maltillisemmin ja sitten vasta kesällä kisaillaan. Keskiviikkokisojen lisäksi haluaisin osallistua mahdollisiin AT-bonusluokkiin, näissä on mahdollisuus päästä suoraan finaaliin sekä ovat hyvää treenausta HIHSin kaltasia ratoja varten. Sen lisäksi KAKE CUPiin ois kiva päästä osallistumaan mahdollisisesti jokaiseen osakilpailuun. Eikä tietenkään sovi unohtaa Kisaviikkoa! Syyskuussa on tietenkin Ypäjän semifinaalit ja lokakuussa itse HIHS. Uskon että näiden välissä ei enää hypitä juurikaan, vaan maastoillaan ja mennään pieniä tekniikkatreenejä pienillä esteillä.
Semisti elättelen toivetta että luottokuskimme Mikael Wahlman ottaisi muutamat hypyt ennen AT semifinaaleja, mutta täytyy katsoa rahatilanne silloin että pitääkö ”tyytyä” johonkuhun Ypäjän seudulla.

TIHS 2017, Six bar

2 vastausta artikkeliin ”Suunnitelmat HIHSiä varten

  1. Kenellä aiot treenata pääsääntöisesti ja mennä HIHS:iin? En tiedä mainitsitko asiasta vai enkö vain huomannut mainintaa.

    • Akrolla. 🙂 Haluaisin treenata Rexilläkin ajatuksella HIHS, ihan vain varuille, mutta valitettavasti vielä ei ainakaan lompakko anna myöden että treenaisin aktiivisesti molemmilla. Tai aijon valmentautua molemmilla kyllä siltikin, mutta en Rexillä niin ahkerasti ja tavoitteellisesti kuin Akrolla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *