post

3-2-1 RATSASTA!

Ronja Salmi on varmasti yksi tunnetuimpia suomalaisia ”hevosbloggaajia”. En tiedä lasketaanko hänen sivustoaan varsinaisesti blogiksi, joten älkää nirhatko minua jos olenkin väärässä. Itse en ole sivustoon hirveästi tutustunut, mutta tästä linkistä pääset itse katsomaan! Ronja on tullut hevosihmisille tutuiksi myös juontajana alan messuilla. Tietääkseni hän on myös kilpallut kenttäratsastuksessa, mutta tällä hetkellä keskittyy käsikirjoittamiseen. On Ronja tehnyt paljon muutakin, mutta tässä hevosiin liittyvät touhut.

Ronja sai uuden puumerkin tehtävälistaansa, kun hän kirjoitti äitinsä kanssa kenttäratsastuskirjan 3-2-1 RATSASTA! Kun itse kuulin että kirja on julkaistu, olin ryntäämässä heti sitä ostamaan. Loppupeleissä sain vasta vähän aikaa sitten kirjan käsiini, kun löysin sen kolmella eurolla kirjakaupan alelaarista. Hetken mietin että jos se löytyy kolmella eurolla alelaarista, niin onkohan se täysin huti ostos. No oliko?

Ulkoasu

Kirjan kannet on huomiota herättävät ja ihan positiivisella mielellä. Kirkas taivas ja tumma hevonen on hieno kontrasti. Monesti hevoskirjoissa on joko kouluratsastuskuva tai vaan hevonen, mutta sellaiset kuvat eivät enää suoriltaan kiinnosta hevosihmisiä. Hyppäävä hevonen on eri asia, koska se tuo mieleen vauhdin ja vaarallisia tilanteita. Sellainen kuva herättää erityisesti lapsien mielenkiinnon.

 

Teksti

Kirjassa on 127 sivua, fontti on keskitetty, kuvia on paljon ja ne vievät tilaa. Itse luettavaa ei ole siis kauheasti ja kirjan lukee alle tunnissa. Itse en silmäillyt sisältöä kaupassa ja olin vähän pettynyt miten vähän tekstiä oli. Teksti on kuitenkin sujuvaa ja selkokielistä, eikä ole hifistelty liiaksi.
Kappaleiden otsikot on punaisena, samoin kuvien kehykset ja lainausmerkit. Punainen sävy sopii itsessään kirjaan tosi hyvin, mutta ite olisin toivonut että se olisi ollut sininen, kansien vuoksi.

Kuvat

Itse rakastan hevoskuvia ja odotin kovasti minkälaisia kuvia tähän kirjaan on napattu. Kirjaa selatessani huomasin että kuvaushetkiä ei ole ollut montaa. Kirja ikäänkuin kertoo Muusan tallipäivistä ja yksistä kilpailuista, joten yhden otsikon alla on aina kasa kuvia, jotka on kaikki otettu samasta hetkestä. Kirja on tarinamuodossa ja tämän vuoksi nämä kuvat ovat aivan loogisia. Kirjassa on myös teksti kuvia tärkeämpää. Silti olisin kaivannut vielä jotain juurikin kuvien muodossa. Esimerkiksi kun lueteltiin kenttäratsastuksen varusteet, tässä kohtaa olisi voinut olla Hopsin (Muusan hevonen) rakennekuva, missä sillä on ratsastuskamppeet selässään. Kirjan lopussa on myös kasa Hopsin maastoestekuvia, jotka näyttivät olevan vain kirjan täytettä. Kyseessä ei kuitenkaan ole kuvakirja.

Esimerkiksi tämän aukeaman kuvat olivat minusta vähän turhaa kirjan täydentämistä

Muuta

Kirjaa alkaa pettymyksellä, kun Muusa on kilpailuissa ja tippuu rataestekokeen aikana. Kirja ei siis ole täynnä hypetystä lajin hienouksista, vaan kertoo rajun faktan et ahkerammatkin ratsastajat tippuvat joskus. Tai epäonnistuvat muulla lailla. Eikä se ole maailman loppu.

Ihan hauskasti ajateltu tvisti, että kirjan saatesanat, kirjan viimeinen lause sekä takakansi loppuu; 3-2-1, ratsasta!

Plussat:

  • kevyttä iltalukeminen
  • yksinkertaisesti tuo kenttäratsastuksen salat julki
  • teksti ei ole pelkkää hypetystä
  • selkeä teksti

Miinukset:

  • kuvissa olisi kaivannut vielä jotakin
  • muutama selkeästi huono kuva
  • värimaailma ei sopinut kanteen
  • kirjaa ei kovin montaa kertaa lue läpi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *