post

Mitä karvapehkolle kuuluu?

Duke on ollut meillä suurinpiirein puolitoista kuukautta ja kaikki on sujunut paremmin kuin hyvin! Listasin alle väliotsikoin vähän tekstiä että mitä Dukelle sitten kuuluu.

Käytös

Dukea on edelleen päivittäin harjailtu ja silitelty ympäri kehoa, katsottu hampaita, koputeltu kavioita yms. Karvaan ja jouhiin on myös ruiskittu showshinea, korvakarvoja leikelty ja silmiä puhdistettu. Duke on suhtautunut kaikkeen oikein mallikkaasti, vähän toki hämmentyneesti että mitä ihminen vielä keksii.
Duke rakastaa ihmisiä ja tätä rapsuttaessa haluisi rapsutella kovakouraisesti takaisin. Kun siivoan katoksen paskoja, Duke tulee ravaten minun luokse vaatimaan rapsutuksia. Joskin ollaan myös siinä vaiheessa, että Duke yrittää näykkiä pipoja ja olkapäitä, jolloin ollaan möreällä äänellä kielletty ja tarpeen vaatiessa rauhallisesti heilautettu kättä, ikäänkuin matkien ärsyyntyneen hevosen häntää.

Laumakäyttäytyminen

Duke tykkää rapsutella ja seurustella muiden hevosten kanssa ja tulee kaikkien kanssa toimeen, mutta ei ole takertunut kehenkään. Duken voi hakea ekana sisään ja viedä viimeisenä ulos. Kenenkään pois vienti tarhasta ei myöskään aiheuta draamaa pienen pojan elämään. Erityisesti Rexin ori on ottanut isoveljekseen ja he hengaavat keskenään metsässä mikä on tarhan nurkassa. Pekka taasen on Duken rapsuttelukaveri. 

Syöminen

Duke syö nykyään kaiken mitä sille antaa ja vieläpä suht nopeaankin. Enää ei ole vain maistelua ja nirsoilua. Porkkanat ja omenat uppoo, mutta kuiva leipä ei okeen vielä maistu. Heinää syö vapaasti ulkona, mutta ei kylläkään nökötä kokoaikaa heinälaatikolla. Välillä näkee myös Duken nakertelemassa metsän oksia.

Kavioiden vuolu

Kaviot pojalta vuoltiin joku aika sitten. Kavioaines oikein hyvää ja kaviot kasvaa suoraan, jalka-asennot myös erinomaiset. Käytös oli täysi kymppi, vaikka yhden kerran yritti rimpuloida naruista irti kehnolla menestyksellä.
Duke on jo niin iso että etukaviotkin sai vuoltua niin että sen jalka oli omien jalkojeni välissä, ilman että piti juuri kauheasti pitää polvia koukussa.

Ulkonäkö

Sekä säkä että persus ovat nousseet ylöspäin, kotimittauksena lautaskorkeus on aavistuksen vajaa 150cm. Säkää ei olla mitattu.
Karvassa ei juuri muutossa, edelleen on pörröinen vauvakarva kauttaaltaan. Loimittaa ei ole tarvinnut, mutta silloin tällöin ollaan heitetty iltatallissa fleeceloimi päälle hetken ajaksi.

 

Koulutus

Duke on tähän mennessä ollut vähän perässä vedettävä kaveri, eikä muutenkaan edes tarhassa heittäydy hurjaksi. Nyt kuitenkin pikku hiljaa Duke on reipastunut narunkin päässä ja viikko sitten käytiin katsomassa mitä varsa sanoo jos pääsisi liinan päähän pellolle. Keväällä kuitenkin alkaa näyttelyrumba ja siihen mennessä pitäisi oppia ravaamaankin kunnolla narun päässä.
Dukehan oikein heräsi henkiin, ravaili aktiivisesti ympyrällä, laukkasi vähän ja pari pukkiakin pääsi. Harmillisesti pellolla ei ole aitoja, olisi ollut kiva päästää vauva vähän rallittelemaan irtona. Tätä pitää odottaa kevääseen kun saadaan omalle tontille kenttä. Nykyinen lainakenttämme on kahden kilsan päässä, eli ei viitti sinne asti talutella vain hetken juoksentelua varten. Hienot liikkeet sieltä kuitenkin pääsi, mutta säästelen niiden esittelemistä myöhemmäksi. 😉

Lähiaikoina Dukelle pitäisi laittaa suitset ja ruveta ohjasajamaan! Pysykää kuulolla jos kiinnostaa varsan opettaminen ajolle alusta lähtien! Maalikuussa on myös ensimmäiset mätsärit, joihin Duke on jo ilmoitettu.

Hassua ajatella että Duke on jo lähes samankokoinen kuin Elmo aikuisena.

 

Elmo 5-vuotiaana Kissankulman eläinpihan näyttelyissä

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *